Ny MAN Lion’s City kommer mars 2018

Vi kan i dag avsløre etterkommeren til dagens MAN Lion’s City. Dem nye by bussen vil bli lansert mars neste år. 

Nå er tiden kommet for en helt nykonstruert bybuss fra MAN. Den vil desverre ikke komme på markedet før mara neste år, men allerede i dag kan vi avsløre den. 

Ikke noe er igjen fra dagens modell. Denne er helt nykonstruert og tilpasset MAN driveline strategi fremover. Det vil si at den er tilpasset elektrisk driveline i tillegg til dagens diesel og gassløsninger. 

Som Bussmagasinet har nevnt tidligere så kommer MAN med helelektrisk bybuss som vil ha «over-natten-lading» og ikke hurtiglading via pantograf. Denne bussen er utviklet for å møte kravene hos kundene. Den vil også leveres med tre ulike ladepunkter i samarbeid med kunde. 

Velges diesel eller gass driveline så vil en se at MAN nå har samlet alt av kjølesystem, avgass og motor på venstre side bak. Tidligere lå kjølesystem på høyre side og tok en del plass. 

Førerplassen er også helt ny og med MAN sitt nye instrument bord. Dette er utviklet i tett samarbeid med sjåfører. 

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.