Ny fartsgrense for buss klasse III

1DSC_0397. januar ble det tillatt for busser i klasse III å kjøre opp til 100 km/t på motorvei.

Buss uten tilhenger kan likevel, dersom det er fastsatt særskilt fartsgrense høyere enn 80 km i timen, kjøre den tillatte fartsgrensen forutsatt at bussen oppfyller de krav som stilles til buss klasse III og er utstyrt med dekk dimensjonert for 100 km i timen eller høyere.  Regummierte- eller banelagte dekk må ikke brukes på forreste aksel.

Slik lyder den nye lovteksten. Det vil si at bussen må være registert som buss klasse III, ha sikkerhetsseler i alle seter og dekk som er godkjent for 100 km/t. Andre dekk eller regumimierte/banelagte dekk er ikke tillatt.

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.