Nær 1 av 10 snek på bussen

Onsdag avholdt Skyss storkontroll på bussene i sitt distrikt. Nær 1 av 10 ble tatt i å snike på bussen. Nå vil Skyss intesivere kontrollene for å få bukt med problemet.

Skyss går årlig glipp av store summer i billettinntekter da mange sniker på buss og bane i Bergen. Onsdag ble det avholdt storkontroll på en av de store holdeplassene og resultatet var nedslående, skriver Bergens Tidene.

Nær 1 av 10 passasjerer snek på bussen denne dagen. 1286 personer ble kontrollert og hele 109 ble tatt uten gyldig billett.

Men Skyss tror dette er litt tilfeldig, da snittet på passasjerer uten gyldig billett er 2.96, mens det på onsdag var på 8.5 prosent. Men tallene er uansett skremmende og får Skyss til å se på behovet for flere og grundigere kontroller fremover.

Skyss tror også at de reisende ute gyldig billett ikke er notoriske, men at de en gang i blant stiger på uten gyldig billett. Men det finnes også passasjerer som gambler i å reise uten billett. I følge jungeltelegrafen, så finnes det ruter, tidspunkt og busser som er kjent for å være kontrollfrie, noe Skyss ønsker å komme til livs.

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.