Fryser billettprisene og øker aldersgrensen for barnebillett

I Tromsø tar folket bussen. Det liker fylkeskommunen i Troms så godt at de fryser prisene for 2017 og samtidig øker aldersgrensen for barnebillett til 18 år.

Det er iTromsø som kan melde denne gladnyheten. Troms fylkeskommune har sett at passasjerantallet har økt jevnt og vil dermed gi noe tilbake til befolkningen. Billettprisene økes ikke i 2017 som det normalt har blitt gjort.

– Det er nok noen år siden sist vi ikke økte prisene ved inngangen til et nytt år, ja. Samtidig har vi en bevisst holdning til å tilrettelegge for at enda flere skal velge å reise kollektivt. Økningen i år har vært større enn forventet, noe som gir oss handlingsrom til å gjøre noen endringer, sier fylkesråd for samferdsel og miljø, Ivar B Prestbakmo (Sp) til iTromsø.

Barnebilletter får en økt aldergrense. Den økes fra 16 til 18 år fra og med 1. mars 2017. Men periodebilletten holdes på samme nivå som i dag.

En ekstra gave fra fylkeskommunen er at mobilbillettene får økt rabatt fra 10 til 20 prosent. Noe som vil si at det skal lønne seg for passasjerer å betale billetten på forhånd. Noe som igjen gir tidsbesparelse på ruten, raskere av- og påstigning.

Presbakmo håper passasjertallet fortsetter å øke inn i 2017.

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.