Nå åpnes også fremdørene i Lillehammer

Fra torsdag 27. august åpner også bussene som kjøres i Lillehammer, Øyer og Gausdal framdøren. Det betyr at alle bussene i Innlandet har åpen framdør og du kan vise billett og kjøpe billett ombord i bussen.

– Vi er glade for at  våre reisende nå kan gå inn framdøren på alle busser i Innlandet. Dette gjør det enklere å registrere forhåndskjøpt billett og å kjøpe billett på bussen. Dette er viktig for å sikre våre billettinntekter, holde god oversikt over hvor mange som er på bussene, og sikre et fortsatt godt kollektivtilbud etter korona, sier seksjonssjef for Innlandstrafikk Lars Baukhol.

Kjøp billett før du går på bussen

Har du mulighet, så anbefaler vi at du kjøper billett før du går på bussen. Enten i appen, Innlandstrafikk Billett, eller på Innlandskortet:

  • Billett i app – enkeltbillett og periodebillett – registreres på leser i bussen
  • Innlandskort med periode – registreres på leser i bussen
  • Innlandskort med reisepenger/verdi – med autoreise innlagt (fast strekning) kan billetten leses av i bussen
  • Innlandskort med reisepenger/verdi uten autoreise – sjåfør trekker billett

Kjøp billett ombord i bussen

Har du ikke mulighet til å forhåndskjøpe billett kan du betale billett på bussen med kontaktløst bankkort på bankterminalen hos sjåfør (bankkort som kan «tæppes» uten pin kode). På grunn av smittevern er det forsatt ikke mulig å betale med kontanter på bussen.

Vis hensyn om bord

«For å verne både sjåfører og reisende er det viktig åstoppe minst mulig opp hos sjåføren og holde best mulig avstand», skriver Innlandstrafikk i en pressemelding.

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.