Michelin med spesialt utviklet dekk for tur- og ekspressbusser

Michelin lanserer X Coach Z, spesielt utviklet for busser i langdistanse- og regionaltrafikk. 

Med det nye dekket Michelin X Coach Z, 295/80 R 22,5, med merkingen M+S og 3PMSF, kan Michelin tilby en komplett dekkserie som garanterer god fremkommelighet og sikkerhet for busser. Kombinasjonen av to innovative teknologier, Regenion og Infinicoil, har gjort det nye dekket mer robust og slitesterkt. Det har også 16 prosent lenger levetid enn den forrige generasjonen.

Som en del av Michelins globale «Long Lasting Performance»-strategi, har Michelin X Coach Z et dekkmønster som fornyer seg selv. Når dekket slites ned dukker nye spor og vannavledende kanaler opp senere i dekkets levetid. Den nye mønsterdesignen bidrar også til å maksimere kontaktflaten mot underlaget, noe som gir bedre grep på våte veibaner.

Det allsidige og slitesterke dekket kan også skryte av en robust konstruksjon som gir økt pålitelighet og reduserer nedetiden, noe som er avgjørende innenfor passasjertransport. Det nye innovative dekkmønsterdesignet reduserer støynivået, og bidrar til en mer avslappende reise, både for sjåføren og passasjerene.

Dekket er egnet for helårsbruk, noe som bidrar til reduserte kostnader knyttet til dekkskifte og lagring.

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.