Mer buss på Helgeland

– Bussruta mellom Hundåla og Husvika får nå flere avganger, sier fylkesråd for samferdsel i Nordland Svein Eggesvik (Sp).

Dette er en av flere ruteendringer som ble vedtatt i desember.

Eggesvik forteller at det for rute 18-212 Hundåla – Husvika nå opprettes to nye turer på fredager. Fra Husvika til Hundåla om morgenen i korrespondanse med båt og ferje. Tilsvarende i motsatt retning på ettermiddag. I tillegg opprettes det tur søndag kveld i korrespondanse med båt i Husvika og ferje til Mosjøen.

 Ruteendringene blir ikke uventet svært godt mottatt lokalt

 – Dette er veldig bra å få denne styrkingen av helgetilbudet, og spesielt viktig er det for skolelever og alle som pendler, sier ordfører i Vefsn, Jann-Arne Løvdahl (Ap).

Gleden deles i høyeste grad av Berit Hundåla, som er kommunestyrerepresentant for Senterpartiet  i Vefsn, og medlem i grendeutvalget i Husvika.

– Dette var en flott nyhet for oss! I grendeutvalget har vi jobbet hardt for å få dette til, og vi er glad vi har blitt hørt. Den nye korrespondansen vil få stor betydning blant annet for skoleungdom og de av innbyggerne som ikke har bil. Med korresponderende ferge får innbyggerne mulighet til å ta dagstur til Mosjøen, sier hun.

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.