Mellor satser fullt på nullutslipps busser

Den Engelske bussprodusenten Mellor har blitt voksen. Fra å bygge mini og midibusser så lanserte de i dag en serie med bussmodeller fra 7 til 12 meter. Alle med batterielektrisk drivlinje.

Mellor har lang erfaring med å levere mini- midibusser for den engelske markedet og har også levert til Europa. I Sverige og Norge blir Mellor solgt via BK Invest.

Nå vokser Mellor sitt produktrekke med flere nye modeller. Sigma strekker seg fra 7 meter til 13 meter med noen ulike bredder opp til 2,55 meter. Bussene får en kapasitet opp til 80 passasjerer.

Alle Sigma modellene er batterielektriske og har batterier fra verdens største batteriprodusent CATL. Rekkevidden blir 250 kilometer. Bussene lades via CCS 2 kontakt på depot.

Det er allerede busser i produksjon som skal til Skandinavia og settes i trafikk rett over sommeren.

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.