Kollektivtrafikleverandøren Pilotfish Networks AB kjøper opp Appello Technologies AB

Pilotfish øker sitt fokus på å tilfredsstille kundenes behov for nye, moderne applikasjoner for å effektivisere buss- og togselskaper. Göteborg-baserte Pilotfish kjøper nå opp 100 % av aksjene i Göteborg-baserte Appello, som i samarbeid med Pilotfish spesialiserer seg på moderne applikasjoner og brukervennlige grensesnitt for bussoperatørers virksomheter.

Pilotfish leverer både en standardisert kommunikasjonsplattform og flere tjenester som på ulike måter forbedrer produktiviteten innen kollektivtrafikken. Kollektivtrafikken i Norden og Europa gjennomgår akkurat nå en rask endring med store utfordringer i form av økt konkurranse, ny teknologi, el-kjøretøyer og nye informasjonsteknologier. Skybaserte apper, standardiserte plattformer og effektivt oppkoblede kjøretøyer er viktige verktøyer for å møte de raske endringene som nå skjer innen kollektivtrafikken.

– Appello har et herlig team som, med sine kunnskaper innen apputvikling samt kart- og navigasjonstjenester som benyttes av millioner av sluttbrukere, kompletterer Pilotfish’ nåværende team på en klokkeren måte, Tomas Gabinus, adm. dir. hos Pilotfish.

– Vi vil også fortsette å utvikle Appellos navigasjonstjenste, Wisepilot, som leveres internasjonalt til ulike telekomoperatører, sier han videre.

– Vi som nå kommer fra Appello ser frem til å jobbe i Pilotfish og fortsette reisen vår sammen innen navigasjonstjenester og som moderne applikasjonsleverandør til kollektivtraffiken, sier Lars Szakaly, adm. dir. hos Appello.

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.