Kaos på veien – busser med kjettinger på E18

Over en time og ti minutter brukte ekspressbussjåfør Roar på strekningen Lillesand – Grimstad, mot normalt 15 minuttere. Mandag morgen blues – Sørlandet er dekket av snø.

Flere busselskaper meldte mandag morgen om store forsinkelse. Spesielt var dette på E18 i Aust-Agder, hvor trafikken stanset helt opp i 8 tiden. Konkurrenten.no meldte på sine facebookside at deres busser ble skodd med kjettinger og at det måtte forventes store forsinkelser innover mot Oslo.

Ved Grimstad meldte sjåfør Roar på sin facebookside at trafikken var stoppet helt opp på E18 etter å ha bruk en time og ti minutter fra Lillesand til Grimstad. En strekning som normalt går unna på 15 minutter.

Lokalbussene i Arendal opplever store forsinkelser, mest pågrunn av privatbilister på sommerdekk. De skaper trafikkfarlige situvasjoner og blokkerer veiene rundt i distriktet.

Temperaturen er like under null punktet og Sørlandet har fått nesten ti centimeter med kram snø natt til mandag. På veiene blir dette såpeglatt og mange som har byttet til sommerdekk, trosset advarselen og kjørte til arbeid med dårlig skodde biler.

Foto:Arkivbilde

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.