Iveco Bus skal benytte brenselceller fra Hyundai

Iveco har nå bestemt at selskapets kommende europeiske hydrogendrevne busser skal få brenselceller fra HTWO som er en del av Hyundai Motor Group.

Det synes som om hydrogendrevne brenselcelle-busser fra Iveco Bus snart er markedsklare. Selskapet forteller at man allerede nå er inne i europeiske forhandlinger om levering av slike busser. Ifølge Iveco vil selskapets planlagte nystart av bussproduksjon i Italia innebære ytterligere muligheter for leveranser av nye busser med brenselceller fra HTWO.

– Gjennom å samarbeide med en ledende aktør som HTWO, som baserer sin virksomhet på Hyundais over 20 år lange erfaring med brenselcelle-teknologi, kan vi raskt møte kundeønsker om busser som benytter brenselceller, sier Domenico Nucera, ansvarlig for bussvirksomheten i Iveco Group.

Halvdan Korsmo

Halvdan Korsmo har vært fagpresse-journalist siden 1970-tallet. Han har vært journalist og redaktør i flere anerkjente norske tidsskrifter. Han har tidligere vært norsk representant i juryene for International Truck of the Year og International Bus & Coach of the Year. Han er nå freelance-journalist i flere fagtidsskrifter, blant annet Buss Magasinet.