Iveco Bus ruster opp i Norden

På bakgrunn av en særdeles positiv utvikling i salget av Iveco Bus i de nordiske landene etablerer den nordiske Iveco-importøren nå en markedsnær organisasjon for å støtte den fortsatte utvikling for Iveco Bus i Norden.

Iveco Bus har en meget sterk stilling på bussmarkedet og har høye markedsandeler i de nordiske landene, både innenfor minibuss- og bybuss-segmentet. Med den kraftige veksten i salget er tiden kommet for at Iveco Bus for alvor vil utnytte potensialet i de nordiske landene.

Iveco Crossway er den mest solgte intercity-bussen i Europa og utgjør sammen med Urbanway bybusser et solid fundament, ettersom de allerede er utbredt i hele Norden. I tillegg har Iveco Daily Minibus en sterk posisjon i Europa, blant annet på grunn av den meget attraktive og komfortable 8-trinns automatgirkassen Hi-Matic, og denne posisjonen ønsker man naturligvis å bygge videre på.

Programmet har også en Iveco turistbuss, Magelys, som har tittelen ”International Coach of The Year 2016”, gitt på bakgrunn av et bemerkelsesverdig godt forhold mellom pris og kvalitet, og her ligger også et potensiale som den nye organisasjonen skal bearbeide.

Business Line Manager: Claus Skipper
På denne bakgrunn etablerer Iveco Bus nå en mer markedsnær organisasjon i Norden og flytter dermed importøroppgavene fra Belgia til Danmark. Til å lede den nye organisasjonen er ansatt Claus Skipper som pr. 1. september er tiltrådt som Business Line Manager for Iveco Bus hos Iveco North Europe hvor han har ansvaret for salg og utvikling av markedene i Danmark, Sverige, Norge og Finland.

Claus Skipper kommer fra en stilling som Sales & Marketing Manager hos EvoBus (importør av Mercedes-Benz og Setra busser) og har dermed en bred erfaring fra bussmarkedet i bagasjen, samt en mangeårig bakgrunn i BtB salg.

– Jeg er glad for at vi kan styrke representasjonen av Iveco Bus med en organisasjon som er tettere på de nordiske markedene, sier Lars Beck, business manager hos Iveco North Europe, og fortsetter: – Jeg er særlig tilfreds med at vi har funnet en kompetent profil som Claus til å drive vår utvikling videre de kommende årene.

Den nordiske organisasjon skal i tillegg til ansettelsen av Claus Skipper styrkes med en ny produktsjef, mens service, reservedeler logistikk og marketing integreres i den eksisterende Iveco-organisasjonen. Likeledes vil salg og service fortsatt ivaretas av det eksisterende nettverket.

Stort potensial
– Iveco har den store fordelen at virksomheten har riktig gode produkter innenfor alle produkt-kategoriene, illustrert f.eks. ved at Magelys er kåret som årets buss i Europa 2016. Det blir utrolig spennende å løfte oppgaven med å sikre fortsatt vekst i Norden for et så anerkjent merke, sier Claus Skipper som ser flere muligheter i det sterke modellprogrammet:

– Iveco har en sterk profil innenfor både fossile og alternative drivstoffer som strøm, gass og hybrid, og når vi samtidig rykker tettere på våre kunder og forhandlere i Norden, er det med høye ambisjoner og forventninger jeg tar fatt på denne oppgaven, sier Claus Skipper.

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.