Irizar nå også med elektrisk lastebil

I dag fikk pressen ta en sniktitt på Irizar ie Truck. En elektrisk lastebil opp til 18 tonn.

Irizar som ble etablert i 1889 har vokst seg store på buss produksjon. Nå kaster de seg inn på lastebilmarkedet.

Deres nye elektriske lastebil har en totalvekt på 18 tonn. Den kan kjører på ren batteridrift, eller i tillegg bli utstyrt med en liten gassmotor som lader batteriene under kjøring.

Lastebilen kan leveres med en rekke løsninger, men blir lansert med komprematort for søppelhenting.

Lastebilen vil bli lansert innen få måneder med serieproduksjon fra 2019.

Gassmotoren er FPT 8 liter gassmotor. Men kun som ekstrautstyr hvor kunden ønsker seg ubegrenset kjørelengde.

Fra nå av vil Irizar levere alt fra elektriske busser, hybrid forstad- og ekspressbusser, Euro 6 turbusser til elektriske lastebiler. I tillegg er Irizar Group store på elektronikk, klimaanlegg, dører, rullestolheiser med mer. De har fabrikker i flere deler av verden, men hovedkontor like utenfor San Sebastian i Spania.

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.