Hybridbuss tok fyr – fire busser brant opp

Natt til mandag begynte det å brenne i en Volvo-Hybridbuss på Bekkestua i Bærum. I alt fire busser brant opp i brannen som politiet mener begynte under vedlikeholdslading.

En Volvo-Hybridbuss begynte natt til mandag å brenne på Bekkestua i Bærum. Bussen som tilhører Nettbuss skal i følge politiet ha begynt å brenne under lading. Tre busser som stod like ved ble ødelagt i brannen.

Brannen ble meldt til brannvesenet klokken 02.41, men brannen var ikke slukket før rundt klokken 06.00 mandag morgen.

Politiet har ikke mistanke om at noen har satt fyr på bussene, men at dette har skjedd i sammenheng med vedlikeholdslading av bussene. Det er nå satt i gang gransking av brannen.

Bussene var av merke Volvo 7900 Hybrid og var levert kunde 2013. Disse var ikke av plug-in typen og var dermed ikke ladbare, men stod tilkoblet vedlikeholdslading. Hva som er brannårsaken vil politiet foreløpig ikke si noe om.

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.