Fremtiden demonstreres i Oslo

Volvo gjennomfører i samarbeid med Siemens en elbussuke i Oslo sentrum. Nasjonal Transportplan og Ruter skal gjøre Oslos kollektivtrafikk fossilfri i løpet av 2020, og nå viser Volvo frem sine elbussprosjekter som kan bli svært aktuelle for hovedstaden.

Politikere, pressefolk og Oslos befolkning er alle på gjestelisten når Volvo stiller ut sine elektriske busser i Oslo i denne uken. En helelektrisk konseptbuss og en produksjonsklar plug-in hybidbuss vil denne uken være utstilt på Youngstorget i Oslo. Fremtidens teknologi finnes allerede, og dette ønsker Volvo å vise frem til Oslos politikere, presse og innbyggere i samarbeid med Siemens. Ruter skal ha et fossilfritt kollektivtilbud innen 2020, og i forbindelse med dette viser Volvo nå frem sine elektriske busser som et alternativ til en fremtidig fossilfri kollektivløsning.

Formålet med elbussuken i Oslo er å vise frem ulike produkter som er rettet inn mot fremtidens kollektivtrafikk. Volvo tror at elektriske busser er fremtiden, og mye tyder på at elektrisiteten er kommet for å bli. I samarbeid med Siemens er to elektriske busser stilt ut i Oslo, sammen med Siemens sitt trådløse hurtigladingssystem. I løpet av uken skal politikere, Ruter og ulike miljøorganisasjoner legge frem sine ord i saken til at elektrisitet blir benyttet i Oslos fremtidige kollektivtrafikk.

– Det er gledelig at det endelig er kommet frem til en løsning om et felles ladesystem for elektriske busser, sier Torstein Magelssen fra Volvo.

Bilde: Christer Olsson fra Volvo Bussar AB og Olav Berge Nesdal fra Volvo Norge AS er blant dem som er på plass under elbussuken i Oslo for å vise frem sine elektriske produkter