Forskjellsbehandlig av de bussreisende

I Hordaland har busspassasjerer reagert på at de blir forskjellsbehandlet om reisen inneholder en fergetransport. De som har kjøpt billett ombord i busser får fergebillett inkluder, mens de med mobilapp må av bussen å kjøpe seperat fergebillett. Skyss er klar over praksissen.

Skyss har brukt mye tid å penger på å fortelle de reisende at de nå kan benytte deres mobilbillett over hele Hordaland. Men når bussen nærmer seg en fergekai, blir alle med mobilbillett bedt om å gå av bussen for så kjøpe seperat fergebillett. Mens de som har kjøpt billetten av sjåføren i bussen bare kan sitte.

Denne problematikken har skapt debatt i fylket. Skyss på sin side er kjent med probelmatikken, men mener de har gitt klar beskjed om praksissen gjennom informasjon både på nettsider og i appen.

– Det stemmer at fergebilletten ikke er inkludert i Skyss-appen, og vi er lei oss for at vi ikke har informert godt nok om dette. Både i appenj og på skyss sine nettsider ligger det slik informasjon, men vi må se på om dette kan komme enda bedre frem, sier pressekontakt Camilla Lundberg Berntzen hos Skyss til Bergens Tidende.

For de reisende er det ekstra frustrerende, da de har fått inntrykk at hele reisen er inkludert i deres mobilbillett.

– Skyss har reklamert med at deres app kan bentyttes over alt i Hordaland. Det kombinert med billigere billetter over flere siner har vært distriksalibiet til Skyss, skriver Vetle Mikkelsen i et innlegg i Bergens Tidende.

– Det har liksom vært et plaster på såret for den stadig mer distriktfientlige fremgangen til det fylkeskommunale transportselskapet. De kutter kanskje i avgangene våre for å få flere avganger i Bergen by, men i det minste får vi billigere billetter og en app som strengt tatyt skulle vært tilgengelig for oss for flere år siden, legger han til.

Skyss forklarer at det i Hordaland finnes mange fergestrekninger, med ulike takster etter eget regulativ. Og at det derfor er vanskelig for Skyss å selge komplette billettløsninger gjennom deres app.

– Gjennomgående billetter kan fremdeles kjøpes ombord i bussen. I de fleste tilfeller er disse billettene rimeligere enn det de var før omleggingen av takstsoner for buss i Hordaland, sier Berntzen.

– Fergene har en annen prismodell enn båt, og med innføring av Autopassregulativet vil billettering av fergepassasjerer falle bort, avslutter Berntzen.

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.