Ford produserer smittevernsutstyr

For å sikre sine ansatte best mulig smittevern når flere av de største bil- og motorfabrikkene i Europa starter opp igjen neste uke, produserer Ford egne ansiktsmasker og visirer.

Egenproduksjonen av personlig beskyttelsesutstyr er allerede i gang på Fords fabrikker i Tyskland, Romania, Spania og Storbritannia. Dette gjøres for å unngå at Fords åpning av de fleste bil- og motorfabrikkene på det europeiske fastlandet ikke påvirker den allerede store etterspørselen etter denne type utstyr over hele verden.

– Vi ønsket at våre fabrikker er forberedt og at våre ansatte er godt beskyttet mot Covid-19. Samtidig må ikke dette på noen måte gå utover tilgangen på personlig beskyttelsesutstyr for de mange i førstelinjen som kjemper mot koronaviruset, sier Rene Wolf, Director of Manufacturing i Ford Europa.

Skal dekke eget behov med europeisk produksjon

Ford planlegger i Europa å produsere nok personlig beskyttelsesutstyr til at det dekker det europeiske behovet blant sine ansatte. Sammen med en stor produksjon av beskyttelsesutstyr i USA skal dette også dekke behovet til ansatte i Ford globalt.

Selskapets anlegg Dunton Camps i Storbritannia, har nylig installert to nye spesialbygde maskiner som er i stand til å produsere mellom 60 og 90 vanlige ansiktsmasker i minuttet. Tre arbeidslag med 10 medlemmer i hvert team jobber døgnet rundt for å produsere maskene.

– Alle har lagt ned en veldig imponerende innsats for å få produksjonen av disse maskinene opp å stå så raskt som mulig. Maskinene fikk vi til oss på rekordtid med god hjelp fra Ford Kina, sier ansvarlig for Dunton Technical Centre, Ford Europa, Chris White.

I Tyskland vil ansiktsvisirer for hele regionen bli produsert ved Fords Rapid Protyping Centre i Merkenich utenfor Köln. Her bruker teamet eksisterende maskiner til å produsere opptil 5000 ansiktsvisirer hver dag.

I Valencia i Spania bruker Ford nå 3D-printere for å produsere 300 ansiktsvisirer hver dag. Allerede er det donert bort 5500 visirer til medisinsk personale. Ytterligere 1500 ansiktsvisirer vil bli donert bort før teamet her begynner å produsere til intern bruk.

Ansiktsvisirer blir også produsert på Fords fabrikk i Craiova i Romania. Rundt 10 000 visirer er allerede klare. Her venter de på tillatelse fra rumenske myndigheter som må være på plass før de kan donere bort visirer til sykehus og andre institusjoner som trenger denne type beskyttelsesutstyr.

Allerede produsert mer enn 10 millioner ansiktsvisirer

Som et ledd i Fords globale initiativ «Project Apollo» skal Ford produsere personlig beskyttelsesutstyr for å hjelpe til i kampen mot koronaviruset, både lokalt og nasjonalt. Ford Motor Company har for eksempel produsert mer enn 10 millioner ansiktsvisirer som skal beskytte helsearbeidere og andre i førstelinjen i USA mot å bli smittet.

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.