Føler seg feilsitert av e24.no

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen fikk så hatten passet på sosiale medier mandag kveld. I en mail til Bussmagasinet skriver han at nettsiden e24.no har feilsitert han i spørsmålet om bussjåfører vil bli savnet.

– Vil gjøre dere oppmerksom på at oppslaget til e24 ikke gjenga meg riktig, og at e24 har bekreftet dette. Jeg forstår godt at folk reagerer på utsagnet, men det er altså ikke det jeg sa, skriver Samferdselsministeren i en mail til Bussmagasinet tirsdag.

– Jeg påpekte at vi kommer til å ha flere folk som jobber med kollektivtransport, fordi tilbudet kommer til å bli kraftig utvidet. Men teknologien kommer til å bidra til at mange får andre arbeidsoppgaver enn å styre kjøretøyet. Med selvkjørende små busser, som allerede testes ut, vil man ikke trenge flere bussjåfører, men isteden vil det være flere som gjør andre arbeidsoppgaver. Kjøretøyene skal tross alt fungere, være rene etc, skriver han vider ei mailen som også ble sendt til e24.no.

Samferdselsministeren ønsker ikke å fjerne bussjåførene, men at teknologien gir mulighet for å sette inn flere selvkjørende busser og dermed dempe på det akutte behovet for bussjåfører som nå er merkbart. NHO Transport mener det vil mangle 14.000 bussjåfører inn mot år 2030.

Ketil Solvik-Olsen er selv sønn av en bussjåfør. Hans far var disponent hos Sirdalsruta i mange år.

– Min far var disponent i Sirdalsruta i mange år. Du kan være trygg på at jeg både forstår og anerkjenner jobben de gjør, avslutter han.

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.