Flixbus kjøper Swebus

Det er nå klart at Flixbus sitt svenske datterselskap kjøper Swebus Express AB.

Det er svenske Bussmagasinet.se som melder at Nobina nå selger Swebus Express AB til Flixbus sitt svenske datterselskap for 10,2 millioner euro.

Nobina vil dermed ha hovedfokus på kontraktsfestet kollektivtransport og slipper taket på deres ekspressbussystem.

– Vi har tatt mange steg for å forbedre vår markedsposisjon og jeg er imponert over den utviklingen og engasjementet som jeg har møtt blant våre medarbeidere. Men samtidig tror jeg at vi har funnet en god kjøper som kan fortsette å utvikle den interregionale ekspressbusstrafikken og markedet ytterligere. En bra løsning for alle parter som følger Nobinas strategi å utvikle kollektivkontrakter og de beste løsningene for kollektivtransporten, sier Magnus Rosen, konsernsjef hos Nobina.

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.