Flere gassbusser i intens brann

Mandag så brant hele 8 gassbusser opp ved et bussdepot i Sarpsborg. Det er snakk om relativt nye Scania biogassbusser som brenner. Politiet er i gang med etterforskningen og det også komme eksperter fra Scania fabrikken for å finne årsaken til brannen.

Klokken 13.30 mandag ettermiddag så begynte det å brenne i en biogassbuss ved Nobina sitte bussdepot i Sarpsbort. Brannen spredde seg raskt og innen kort tid så brant 8 busser helt opp.

Totalt så står det daglig rundt 70 busser, både elektriske og biogassbusser ved anlegget. Og etter at brannen brøt ut så har de ansatte jobbet iherdig med å få kjørt bort så mange busser som mulig for å redusere skadeomfanget.

Hva som er årsaken til brannen er i følge politiet alt for tidlig å si noe om. Det vil etterforskningen si noe mer om. Også eksperter fra Scania fabrikken vil undersøke bussene for å finne svaret på brannen.

Det var Scania biogassbusser som brant. Bussene fikk Nobina ved anbudsoppstart august 2023.

Video: Marcus Staaf
Video: Marcus Staaf

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.