Fem nye Urbino 12 elektrisk vil bli en del av Boreal Norge sin bussflåte

Boreal Norge AS går en grønn fremtid i møte med fem nye Solaris Urbino 12 Elektrik. I følge den nylig undertegnede kontrakten vil de nye bussene bli satt i drift sommeren 2018 i Kristiansand.

Den 12 meter lange nye Urbino elektrisk for Boreal Norge AS, er utsyrt med ZF AVE 130 elektrisk drevet portalaksel, med integrerte elektriske motorer. De innovative elektriske bussene vil bli utsyrt med 146kWh Solaris høyeffekts batterier som i gir nok energi til rutekjøringen i sørlandsbyen. Bussene vil bli ladet via ett plug-in system over natten. I tillegg vil de innovative kjøretøyene også bli utstyrt med takmontert pantograf, som tillater hurtiglading mens bussen kjører i rute.

Solaris har allerede implementert og testet denne teknologien på lignende modeller av Urbino familien i mange Europeiske byer, for eksempel i den Tyske byen Hannover. Det er verdt å nevne at Urbino 12 elektrisk ble kåret til årets buss i 2017. Bussene vil bli levert til Boreal Norge AS i Juli 2018 hvor disse vil kjøres i rute 10 og 13 i Kristiansand. De moderne og miljøvennlige bussene er også utstyrt med flere sikkerhets løsninger som styrker kvaliteten og tryggheten for passasjerene.

– Det er en stor ære for oss, at vi fikk denne kontrakten etter en periode med mange og tildels krevende avgjørelser. Vi er også fornøyde med at vi fikk kontrakten med Boreal Norge AS som spiller en viktig rolle i persontransporten i Norge, sier Sverre Skaar, Administrerende Direktør hos Solaris Norge.

Med hovedkontor i Stavanger er Boreal en av de ledende selskapene innen offentlig transport i Norge. De drifter i dag busser, trikker, hurtig ferjer og ferjer. Konsernet har 2000 ansatte over hele landet.

Solaris har hatt avdeling i Norge siden 2006. De fins i dag 483 Solaris busser som kjører rundt i Norge. Denne høsten vil Solaris Norge AS levere to nye Urbino 12 elektrisk til Unibuss i Oslo, og ytterligere to busser vil samtidig bli levert til en av Oslo sine andre operatører – Norgesbuss.

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.