Felles prissystem for Troms og Finnmark

Nå blir det enklere å reise kollektivt i Troms og Finnmark. Med samme prissystem i hele fylket, blir det bedre for deg, uansett hvor du bor og reiser.

Hovedfokuset vært å forenkle reisen for passasjerene, slik at priser, rabatter og andre billettordninger følger et felles system med få soner. Alle billettprodukter og kundekategorier er nå felles for Troms og Finnmark, enten du reiser med Snelandia eller Troms fylkestrafikk.

– Som eneste fylke i landet tilbyr vi betaling med mobiltelefon på buss, hurtigbåt og ferge.  Betaler du med mobiltelefon eller reisekort, får du 20 prosent rabatt, fordi slik betaling går raskere enn kontanter og bankkort. Da kommer vi alle raskere frem, sier fylkesråd for samferdsel Kristina Hansen (Ap).

Færre soner for buss

Finnmark får nå 29 soner for buss, mens i Troms reduseres antall soner fra 234 til 11. For veldig mange vil endringene med færre og større soner på buss innebære en betydelig billigere reise. Man betaler bare for åtte soner, selv om reisen går gjennom flere enn det. Det betyr at en forhåndsbetalt bussbillett har et øvre tak på 490 kroner, uansett hvor langt du ønsker å reise i Troms eller Finnmark.

 – Vi håper det nye systemet er lettere å forstå og gi billigere billetter for mange, sier fylkesråd Kristina Hansen (Ap).

Barnehagebarn reiser gratis med buss

Nå kan barn under seks år reise gratis på buss, i følge med ledsager. Fylkesrådet ønsker å stimulere småbarnsfamilier til å benytte bussen i forbindelse med henting og levering i barnehage.

– Vi viderefører også ordningen med familierabatt i helgene, hvor en voksen over 18 år kan ta med inntil fire barn under 16 år gratis på bussen innenfor en sone, sier fylkesråd Kristina Hansen (Ap).