Fara leverer billettsystem til Island

Fara vant nylig en kontrakt på Island og skal nå implementere billettsystem på 159 av Strætó sine kjøretøy i Reykjavík. Strætós eksisterende løsning blir erstattet i tråd med deres strategi om å forbedre kollektivtransport tilbudet i byområdet i Reykjavík.

Reykjavík har et økt fokus på offentlig og grønn transport i byområdet og i den forbindelse er det besluttet at et nytt BRT-nettverk (Bus Rapid Transit) skal bygges ut i løpet av de neste årene. Strætós nåværende billettsystem må derfor oppdateres slik at det nye BRT-nettverket og andre miljømessige transportformer er kompatible og kan kobles sammen.

– Vi ser frem til samarbeidet med Fara og å implementere et nytt og moderne billettsystem i Strætó sine bybusser. Vi er overbevist om at det nye billettsystemet vil betjene alle våre kunder som ønsker å bruke offentlig transport i hovedstadsområdet i Reykjavík, på en svært god måte, sier Jóhannes S. Rúnarsson, administrerende direktør i Strætó.

Fara forplikter seg til å levere et nytt elektronisk billettsystem i hovedstaden Reykjavík. Dette inkluderer maskinvare, programvare, vertstjeneste og tilknyttede tjenester. Systemet er kontobasert, har åpen arkitektur og tilbyr et kontaktløst betalingssystem som støtter betaling med både lukket og åpen loop, strekkode og NFC-basert mobilbetaling. Systemet inkluderer kontaktløse EMV-funksjoner basert på Visa MTT og Mastercard Transit-modellen. Systemet vil gi tredjeparter tilgang på fulle APIer.

Andre funksjoner som skal implementeres er en sentralisert backoffice-løsning som utfører transaksjonsbehandling, kontoadministrasjon, kundeservice, enhetsovervåking, vedlikehold, datastyring, rapportering og økonomiske oppgjørsfunksjoner.

Fara er en av de første leverandørene i Europa som har levert to fullskala løsninger basert på den nye ombord ITxPT-plattformen. Denne plattformen vil også være en del av leveransen til Strætó.

– Island er et nytt marked og Strætó er en ny og spennende kunde for Fara. Begge parter er svært fornøyde, og Fara ser frem til å samarbeide med Strætó for å implementere bransjeledende løsninger av høyeste standard til kollektivtilbudet i Reykjavík, sier Ørjan Kirkefjord, VP for Nordisk Marked og Salg.