Engelsk-kinesisk jubileum

Det strategiske samarbeidet under navnet BYD-Alexander Dennis har et aldri så lite jubileum denne uken ved levering av buss nummer 1.500. Den gikk til transportselskapet Go-Ahead, den største busstransportøren i London-området.

Samarbeidet mellom kinesiske BYD og Storbritannias største bussprodusent, Alexander Dennis, har altså gitt gode resultater siden samarbeidet ble innledet i 2016. I denne sammenhengen står BYD for leveranse av batterier og elektrisk utstyr, mens Alexander Dennis er karosseriprodusenten. Den aktuelle jubileumsbussen er en BYD-Alexander Dennes Enviro200EV.

Bussen er en av 300 som er blitt levert til Go-Ahead nå i år. I alt har selskapet nå 577 Enviro200EV enkeltdekkere og Enviro400EV dobbeltdekkere i drift. Go-Ahead har vært en vesentlig faktor i elektrifiseringen av busstransporten i London, og London er nå den byen i verden som har flest elektriske busser, for øyeblikket rundt 1.500.

Enviro200EV leveres i fire lengder fra 9,6 til 12 meter, mens Enviro400EV finnes i to versjoner på 10,3 og 10,8 meter.

Hjemmemarkedet Storbritannia er klart størst for BYD-Alexander Dennes, men selskapet selger også til Irland og New Zealand.

Halvdan Korsmo

Halvdan Korsmo har vært fagpresse-journalist siden 1970-tallet. Han har vært journalist og redaktør i flere anerkjente norske tidsskrifter. Han har tidligere vært norsk representant i juryene for International Truck of the Year og International Bus & Coach of the Year. Han er nå freelance-journalist i flere fagtidsskrifter, blant annet Buss Magasinet.