Endre Sundsdal blir daglig leder i Ruter sitt nye utviklingsselskap

Endre Sundsdal kommer fra stillingen som digitaliseringsdirektør i Statens Kartverk der han har vært siden 2021. Tidligere har han jobbet i EnTur og NSB (idag Vy Tog AS).


– Vi gleder oss til å få Endre Sundsdal med på laget som leder av vårt nye utviklingsselskap for digitale tjenester. Vi skal utvikle digitale kundeopplevelser i verdensklasse, sier administrerende direktør i Ruter, Bernt Reitan Jenssen.

– Selskapet blir et viktig virkemiddel for våre eiere, og det er stort potensiale i det oppdraget vi har fått. Jeg gleder meg veldig til å komme i gang, og bli kjent med folka, kundene og partnerne. Sammen skal vi bygge en attraktiv arbeidsplass og skape en organisasjon som evner å levere til Ruter og deres kunder. Dette blir gøy, sier Endre Sundsdal.

Endre Sundsdal er 45 år og bosatt i Asker. Han har er utdannet siviløkonom med spesialisering i IT fra Høgskolen i Agder. Sundsdal har opparbeidet seg betydelig erfaring i mobilitets- og samferdselssektoren gjennom flere år. Han har hatt en nøkkelrolle i å levere digitale tjenester til togoperatører, kollektivselskap og reisende via EnTur. Videre har han hatt ansvaret for salgssystemene hos NSB (i dag Vy Tog AS). Han har også jobbet med utviklingen av Color Lines systemer for salg av billetter, varer i butikk og tjenester ombord.

Ruter har valgt å skille ut et eget selskap for digital tjenesteutvikling fordi det er et behov for raskere digital forbedring og utvikling av selskapets digitale tjenester, som blant annet app og sanntidsinformasjon.

Det nye selskapet ble formelt startet opp 1. januar 2024, og er foreløpig heleid av Ruter AS, som planlegger og drifter kollektivtransporten i Oslo og Akershus.

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.