Ny elektrisk leddbuss fra Volvo

To nye Volvo leddbusser med elektrisk fremdrift vil bli satt inn i trafikk på busslinje 16 i Gøteborg fra 25. juni. Bussen vil først kjøre mellom Nordstaden og Frihamnen den 14 til 21 juni når Volvo Ocean Race kommer til byen.

– De to nye elektriske leddbussene er enda et steg mot en stillere og mer utslippsfri kollektivtransport i bykjernen. Vi håper at så mange gøteborgere og besøkende som mulig skal oppleve fremtidens bussreise, sier Ulrika Frick, Ordfører i Västre Götlalandsregionens kollektivtrafiknämnd.

Ut over eldriften har bussene er rekke tekniske og designmessige løsninger som skal gjøre resen enklere og mer bekvem for passasjerene. Bussene er blant annet utstyrt med fire doble dører, store frie gulvflater og ergometisk utformet holdestenger, håndtak og ryggstøtter. Dette for at et stort antall passasjerer raskt og enkelt skal kunne gå på og av bussen ved holdeplassene.

Ombord i bussene finnes gratis WiFi og muligheter for å lade mobilen via USB. Inforskjermer gir god informasjon om destinasjon, holdeplass med mer til de reisende.

De nye el-leddbussene inngår i ElectriCity, et samarbeid mellom forskning, industri og samhalde, der nye løsninger for fremtidens holdbare bytrafikk utvikles, demonstreres og utredes.

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.