Elbuss brant i Bergen

Fredag ettermiddag begynte det å brenne i en batterielektrisk turbuss fra Boreal. Alle passasjerene ble raskt evakuert og Brannvesenet fikk kontroll over brannen på kort tid. Men bussen brant nesten helt ut.

Politiet har startet etterforskning av den batterielektriske turbussen som fredag ettermiddag begynte å brenne ved Paradis i Bergen.

I følge Bergens Tidende så var barn i vei med å gå ombord i bussen da den begynte å brenne bakerst i bussen. Barna ble raskt evakuert ut og vitner startet med å slukke.

Bussen som er av merket Zhuhai Guangtong Automobile Company Ltd er eiet av Boreal og det er SeaWalk Mobility som importerer merket til Norge fra Kina. Boreal har vært med å utvikle modellen til å passe deres bruk. Den første kom til Norge våren 2021.

I følge vitner så startet brannen bak i bussen og i følge Bergens Tidene kan det ha startet i varmeanlegget i bussen.

Bussmagasinet var i Stavanger våren 2021 for å prøvekjøre den første av disse bussene. Men dette ble satt på vent. Grunnen var at dette var en prototype som ikke gjenspeilet serieproduksjonsmodellen.

Bildene er fra den første bussen som kom til Norge april 2021. Og faksmillen er fra Bergens Tidende.

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.