Elbilene skal ut av kollektivfeltet

Avtalen som Ap, MDG og SV inngikk i Oslo bekrefter at elbilene innen kort tid må ut av kollektivfeltet. Dette kom på plass etter lang kamp fra organisasjoner og tydelig dokumentasjon på at elbilene sinker kollektivtrafikken inn og ut av Oslo.

Da Ap, MDG og SV forleden ble enige om deres nye samarbeidsplatform for de neste fire årene kom det frem at de nå ønsker å kaste elbilene ut av kollektivfeltet.

Flere organisasjonen her over mange år forsøkt å overtale politikerene til å fjerne elbilene fra kollektivfeltet uten å lykkes. Nå viser dokumentasjon at det også beviselig sinker bussene inn og ut av Oslo.

For å gi et bedre kollektivtilbud, som de så pent sier det selv, så vil de fjerne elbilene fra kollektivfeltet for å gi bedre plass til bussen. Den vil dermed komme raskere frem og det vil bli bedre plass til flere busser i rushtiden.

Så da kan bussbransjen gå en fin tid i møte. Spørsmålet nå er hvor fort en kan få gjennomført tiltaket?

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.