Ebusco styrker stillingen i Europa

Nederlandske Ebusco er i ferd med å bli en betydelig aktør i Europa, med blant annet leveranser av elbusser til Berlin og København neste år.

Kollektivtrafikkselskapet i Berlin, BVG (Berliner Verkehrsbetriebe) har bestilt 90 Ebusco 2.2 bybusser som skal leveres i 2022 med start til sommeren. Dette er virkelig en prestisjeordre for Ebusco. Når disse bussene er levert, har BVG 228 elbusser i trafikk og har som mål om å omstille til kun elektrisk drift innen 2030. Bussene til Berlin er 12 meter lange og kan ta 65 passasjerer, hvorav 32 sittende. Ladingen skjer på depot. En batterikapasitet på 419 kWh skal gi en rekkevidde på inntil 290 km.

For sin satsning på elbusser, inklusive de 138 BVG har fra før, har selskapet fått en føderal støtte på 65 millioner euro.

Samtidig med den store ordren fra Berlin har Ebusco startet en leveranse på 79 elbusser til Nobina i Danmark. Dette fordeler seg på flere bestillinger, hvorav den siste fra november er på 22 Ebusco 2.2 til København. Disse bussene skal leveres mot slutten av 2022. Det er beregnet at bussene vil ha en gjennomsnittlig kjørelengde på 110.000 km pr. år.

Halvdan Korsmo

Halvdan Korsmo har vært fagpresse-journalist siden 1970-tallet. Han har vært journalist og redaktør i flere anerkjente norske tidsskrifter. Han har tidligere vært norsk representant i juryene for International Truck of the Year og International Bus & Coach of the Year. Han er nå freelance-journalist i flere fagtidsskrifter, blant annet Buss Magasinet.