45 elbusser fra BYD til Bergkvarabuss

De første 45 batterielektriske bussene fra BYD (Build Your Dreams) er nylig blitt levert til det store svenske busselskapet Bergkvarabuss.

Bussene er en del av en ordre på 79 enheter plassert hos BYD tidligere i år. Bussene benyttes både regionalt og på lengre strekninger i Skåne, blant annet med tilknytning til byene Ängelholm, Malmö, Trelleborg, Ystad, Simrishamn og Sjöbo. De første bussene fordeler seg på fire 12-meters, som er BYDs bestselgende elbuss, 18 13-meters og 23 15-meters busser. Bussene har den nyeste BYD-teknologien med blant annet batteri-teknologi med jern-fosfat. De skal ha en rekkevidde på inntil 400 km.

Bergkvarabuss er en av Sveriges største bussoperatører, og administrerende direktør Per Thorsell det er viktig at selskapet står i fremste rekke når det gjelder å tilby bærekraftige og utslippsfrie transportløsninger.

Halvdan Korsmo

Halvdan Korsmo har vært fagpresse-journalist siden 1970-tallet. Han har vært journalist og redaktør i flere anerkjente norske tidsskrifter. Han har tidligere vært norsk representant i juryene for International Truck of the Year og International Bus & Coach of the Year. Han er nå freelance-journalist i flere fagtidsskrifter, blant annet Buss Magasinet.