Covid-19: Ni bussjåfører har mistet livet

Det er dystre tall som kommer fra London. Hele ni bussjåfører har til nå mistet livet grunnet Covid-19 viruset. Nå settes det inn nye tiltak.

London-ordfører Sadiq Khan opplyser at myndighetene i byen samarbeider med busselskapene og fagforeninger for å beskytte arbeidere og passasjerer, skriver Dagbladet.

De nye tiltakene innebærer blant annet nye skjermer for sjåfører, mer renhold og tiltak som bidrar til økt sosial distansering.

Disse tiltakene kommer etter at London har hatt en smittebølge med påfølgende ni dødsfall bare den siste tiden. Nå skjerper selskapene tiltakene for å håpe at ikke flere må bøte med livet.

Her i Norge var det en bussjåfør i selskapet Unibuss som var den første sjåføren til å ha fått Covid-19 virus påvist. Det tallet har økt jevnt den siste tiden. Busselskapene her i Norge var sene med å sette inn tiltak. Det gikk over en uke etter at Italia valgte å innføre strenge tiltak for å sikre bussjåføren.

Det er ikke mulig å benytte fremste dør i bussen og heller ikke de fremste setene. Sjåføren skal ikke ha nærkontakt med passasjerer og kontanter tas ikke i mot.

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.