BYD leverer elektrisk busspark til London

BYD har slått seg sammen med engelske Alexander Dennis Limited, og har skrevet under på en avtale verdt £ 19 millioner om produksjon av elektriske busser til London. Bussene blir Londons første serieproduserte elektriske busser med i full størrelse, lavgulv og null utslipp. Dette blir også Europas største flåte av elektriske busser.

Selskapet Go-Ahead i London bekrefter at de innfører 51 utslippsfrie elektriske busser på rutene 507 og 521 som går mellom Waterloo og Victoria. Bussene vil bli bygget på BYD-chassis, og bli drevet av BYD sitt teknisk ledende elektriske drivverk. Designet utviklet av Alexander Dennis Limited, og bussene vil få navnet Enviro2000. Denne er inspirert av verdens mest solgte midi-buss, og kjent for sin lette funksjonalitet, mobilitet og sitt lave drivstofforbruk.

Bussene forventes å være i trafikk fra august 2016. Denne avtalen er et stor skritt fremover for å gjøre Londons singelbusser utslippsfrie innen 2020. Avtalen inneholder også service- og reparasjonsavtaler.