BYD avvikler europeisk fabrikk

BYD, den kinesiske produsenten av elektriske busser og andre elektriske kjøretøy, avvikler fabrikken i Beauvais i Frankrike, melder det franske bransjetidsskriftet Bus&Car Connexion.

Det er åpenbart ikke alt som går rett til himmels for den kinesiske produsenten. Bussfabrikken i Beauvais har rett og slett hatt altfor liten ordreinngang. Bare litt over 30 elbusser er levert fra fabrikken siden de første bussene var klare mot slutten av 2018.

Fabrikken i Beauvais har fullstendig vært rettet mot det franske markedet, og det har altså ikke vært noen suksess. BYDs elektriske busser til resten av Europa blir produsert i selskapets store fabrikk i Komárom i Ungarn. Denne virksomheten skal fortsette og økes. Da BYD offentliggjorde sine planer om en bussfabrikk i Beauvais oppga selskapet at man regnet med å bygge rundt 200 elektriske busser i året, inklusive dobbeltdekkere og turbusser. Slik ble det altså ikke.

Halvdan Korsmo

Halvdan Korsmo har vært fagpresse-journalist siden 1970-tallet. Han har vært journalist og redaktør i flere anerkjente norske tidsskrifter. Han har tidligere vært norsk representant i juryene for International Truck of the Year og International Bus & Coach of the Year. Han er nå freelance-journalist i flere fagtidsskrifter, blant annet Buss Magasinet.