Busworld: Solaris med fullelektrisk leddbuss

Nye Solaris Urbino 18 electric sammen med deres 12 meter, også den elektrisk, former fremtiden for persontransport i og rundt byene.

På årets Bussmesse i Kortrijk vises nyheten Solaris Urbino 18 electric. En leddbuss med batteridrift.

Bussen kan tilpasses ulike ladesystemer fra pantograf til plug-in. Og den kan tilpasses ruten lengde ved å legge til eller trekke fra batteripakker. 
Til Oslo kommer det innen kort tid fire elektriske Solaris Urbino 12. Og samme modell vil bli levert til Boreal i Kristiansand. Her vil det settes i drift fem elektriske busser fra 2018.

Nyhet er også en 10.5 meter land Urbino med dieselmotor fra Cummins eller DAF. Bussen deler alle komponenter fra sine lengre familiemedlemmer.

I tillegg så satser Solaris videre på Trolley Buss teknologi sammen med Skoda Elektrik. Flere skal leveres kunder i Polen og andre europeiske land. 

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.