Bussrutene tilbake mot normalen fra 27. april

Over hele landet har det vært redusert ruteproduksjon over hele landet. Bussjåfører har blitt permitert og busser har blitt parkert grunnet stengte skoler og lite passasjergrunnlag.

Den 27. april vil skolene åpone igjen for 1. til 4. trinn og i tillegg vil SFO åpne. Dermed kommer også behovet for busstransport tilbake. De fleste busselskaper vil fra denne datoen gå tilbake til en tilnærmet normal situasjon.

«Vi følger myndighetenes retningslinjer for kollektivtrafikken og oppfordrer de reisende om å holde avstand. For å tilrettelegge for dette har vi redusert makskapasiteten på våre bussavganger med 50 prosent», skriver Troms Fylkestrafikk på deres hjemmesider.

Usikkerheten vil fremdeles henge over ekspressbusselskapene som ikke vet når deres situaasjon vil forbedre seg. Over hele landet er ruteproduksjonen redusert til en absolutt minimum for de fleste som driver med kommersiell ekspressbussdrift.

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.