Bussreise på sør-vest landet med 11 meter Volvo Carrus

Den tar seg frem som en lek på de smale og svingete veiene på sør-vest landet. Vi har tatt Volvo 9700 Carrus på en skikkelig fjelltur.

Denne gangen har vi fått lov å låne Scaus 75 års jubileumsbuss på en skikkelig fjelltur. Den 11 meter lange Volvo 9700 Carrus passer perfekt som en fjellgeit. Og det er kanskje også derfor den ble bygget. Nettopp for å ta med mindre grupper opp på de smaleste fjelloverganger som finnes.

Så hvor skulle en reise for å oppleve noe av det beste sørnorge har å by på? Valget var ganske enkelt.

Både Brokke-Suleskar og Lysebotn er vinterstengt. Og da passet det bra å kjøre over så fort veien åpnet for sesongen. Veiene som streker seg fra Agder til Rogaland passerer en høyde på 1000 meter og ble i sin tid bygget som anleggsvei til ulike kraftanlegg.

I dag er veienene populære turistmål hvor en normalt kjører i kolonne bak utenlandske bobiler. Men nå i disse pandemitider, så er en nesten alene på veiene.

Bli med på en vakker reise i noe av det vakreste Norge har å by på.

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.