Busspart Norge AS overtar Metrotek

Metrotek har i mange år vært ledende på komponenter, teknologi og kunnskap i bussbransjen. Nå tar de steget videre som et selvstendig datterselskap til Busspart Norge AS.

Styret i Daimex Metrotek AS har besluttet å satse 100 prosent på skinnegående materiell og ønsket derfor å overdra bussvirksomheten som ble innfusjonert for en tid siden. I den anledning er det inngått en avtale mellom Daimex Metrotek AS og Busspart Norge AS der sistnevnte kjøper innmaten av bussvirksomheten, samt rettigheter til domenet og varemerket Metrotek AS. I tillegg til varebeholdning og utstyr tar Busspart gruppen også over personal- og kundeansvaret.

Busspart Norge har til hensikt å drifte Metrotek AS videre som et eget aksjeselskap, og har allerede ansatt tidligere Salgs- og markedssjef Bent Lundborg som daglig leder, samtidig som at alle installatørene har fått tilbud om å bli med videre på reisen. Alle kundeforhold blir ivaretatt i det nye selskapet og drifts- og serviceavtaler videreført.

«Vi er strålende fornøyde med å kunne bringe merkenavnet Metrotek AS videre sammen med tjenester og produkter som er godt innarbeidet i det norske kollektivmarkedet. Vi har stor tro på at dette oppkjøpet vil styrke både Bussparts posisjon i markedet, samt forbedre tilbudet til alle våre kunder», sier styreleder i Busspart Norge AS, Dag H. Bergby.

Busspart gruppen vil dermed bli både forhandler og installatør av kjente merkevarer som blant annet MobilEye front- og sidevarslingssystem, Fogmaker brannsikring, Dräger alkolåser og Sitsafe barneseter.

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.