Busspart Norge AS kjøper Veidec Norge AS

Busspart Norge AS har kunngjort at selskapet har kjøpt opp Veidec Norge AS. Dette er en del av en strategisk beslutning for å utvide virksomheten og styrke posisjonen i det norske markedet. Veidec tilbyr rundt 300 forskjellige produkter til reparasjon og vedlikehold.

Busspart-gruppen vil dermed kunne levere et bredere spekter av kvalitetsvarer og tjenester og styrke posisjonen som en komplett leverandør til det norske markedet. Veidec Norge AS vil fortsette å operere som et selvstendig selskap innenfor Busspart gruppen, med ansatte og virksomhet som tidligere.

– Vi er glade for å kunne kunngjøre dette oppkjøpet, som vil gi oss muligheten til å utvide vår virksomhet og styrke vår posisjon i det norske markedet», sier styreleder Dag Bergby i Busspart Norge AS. – Vi ser frem til å kunne videreutvikle den norske avdelingen og ser et uforløst potensiale i Norge.

Dette oppkjøpet, sammen med det nylige oppkjøpet av Metrotek AS, er viktige skritt for Busspart-gruppen i retning av å bli en ledende leverandør inn mot kollektiv-, industri- og verkstednæringen.

Busspart Norge AS ble etablert i 2016 og har siden vært gjennom en omfattende utvikling. Selskapet produserer i dag et stort utvalg av karosserideler av høy kvalitet, finish og passform til kollektivbransjen. I tillegg til karosseri og lakkering tilbyr Busspart mye mer opp mot bussbransjen. I den senere tid har også nyinstallasjon av teknisk utstyr i nye busser som kommer til Norge, samt avinstallasjon i busser som skal videreselges, vært en stor del av tilbudet.

Halvdan Korsmo

Halvdan Korsmo har vært fagpresse-journalist siden 1970-tallet. Han har vært journalist og redaktør i flere anerkjente norske tidsskrifter. Han har tidligere vært norsk representant i juryene for International Truck of the Year og International Bus & Coach of the Year. Han er nå freelance-journalist i flere fagtidsskrifter, blant annet Buss Magasinet.