Bussmagasinet TV: Volvo 9700 kombibuss

På smale veier, over høye fjell og gjennom vakre dalstrøk bak rattet i en Volvo 9700 kombibuss. Få med dere denne fantastiske bussen med alt det beste fra Volvo og ikke minst Norge.

De utskremte journalistene Magne Håheim og redaktør Tom Terjesen fikk tidligere i sommer låne en 15 meter kombibuss fra Bussring. Men hvordan kan en gjøre en video på den best mulig måte? Jo, kjør fra kulturhus til kulturhus. Og som sagt, så gjort.

Turen starter på Voss Kulturhus, gjennom vakre daler, over Hemsedalsfjellet og til Jessheim kulturhus. En reise gjennom vakker norsk natur, fantastisk vær og bak rattet i den største bussen som til nå har blitt testet. Bussen er 15 meter lang og har hele 68 kubikk med godsrom. I tillegg har denne lasterom under bussen fra framhjul til bakhjul. Ut over det har bussen beskjeden kapasitet. Kun 14 seter finnes bak førerstolen. Men så er ikke bussen ment for ordinær rutetrafikk. Denne bussen går mellom kulturhus til kulturhus med scene- og lydutstyr for Riksteateret og opereres av Bussring AS.

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.