Tom Terjesen leder internasjonal buss jury

Fredag ble Redaktør Tom Terjesen valgt som ny leder for den internasjonale buss og turbuss juryen. Han viderefører stafettpinnen etter Stuart Jones. Ny nestleder ble Jos Haas fra Nedeland og ny sekretær i juryen er Andreas Heise fra Tyskland.

Den internasjonale buss og turbussjuryen omfatter 21 fagtidsskrifter i like mange land. Vært år arrangeres en omfattende testuke med busser og turbusser i jakten på den beste bussen for året.

Bus of the Year og Coach of the Year er en prestisjefylt titell for bussleverandøren som vinner. Juryens leder har i de siste 15 årene vært Stuart Jones fra Storbritannia. Nå har han tatt et steg ned og overlatt styringen til redaktøren for Bussmagasinet, Tom Terjesen.

Tom Terjesen og Bussmagasinet ble medlem i juryen 2009 og har i de siste tre årene vært nestleder for juryen. Fredag var det valg etter at Jones ønsket å tre av som leder. Redaktør Terjesen ble valgt som ny leder.

Samtidig ble ny nesteleder valgt inn. Det er Jos Haas fra Nederland. Og ny sekretær er Andreas Heise fra Tyskland.

Vinner av Bus of the Year 2017 vil bli offentliggjort 22. august og får overrekt troffeet under åpningen av IAA i Hannover i Tyskland 21. september. Egen sak om busstesten kommer.