Busslappen gjennom lånekassen

I det nye statsbudsjettet åpnes det nå for at voksne kan ta busslappen ved trafikkskoler og få dette med støtte fra lånekassen. Norge trenger 1000 nye bussjåfører årlig i årene fremover, og dette kan hjelpe på behovet.

– Det er svært gledelig at det i statsbudsjettet åpnes for at voksne som ønsker å ta bussjåførutdanning gjennom trafikkskolene, skal kunne få støtte fra Lånekassen, sier Trude C. Valle, nestleder i Yrkestrafikkforbundet.

Torsdag ble statsbudsjettet lagt frem og i den lå det midler til Lånekassen. Dette kan hjelpe på behovet Norge har med at landet mangler 1000 nye bussjåfører årlig fremover.

Yrkestrafikkforbundet foreslo nettopp dette i en arbeidsgruppe i Hordaland og fikk så med seg NHO Transport og resten av bransjen.

– Rekrutering av bussjåfører er noe en samlet bransje er opptatt av. Det vil være behov for om lag 1000 nye bussjåfører hvert år fremover, sier Valle.

YTF mener det er viktig både å motivere flere unge til å ta yrkessjåførutdanning og legge til rette for omskolering til sjåføryrket for flere voksne.

 

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.