Bussjåfører kan tas ut i streik

Bussjåfører hos Nobina, Norgesbuss, Norgesbuss Ekspress, Unibuss og Unibuss Ekspress kan bli tatt ut i streik hvis det blir konflik søndag. Dette gjelder godt over 1200 sjåfører og kan gi store utfordringer for kollektivtransporten i Oslo og omegn, samt Stavanger og Sandnes.

Listen over hvilke offentlige og private sektorer som kan bli tatt ut i streik fra og med søndag er nå klar. Her viser det seg at over 1200 bussjåfører i Oslo og omegn, samt Stavanger og Sandnes kan bli tatt ut. Dette kan skape store utfordringer for kollektivtransporten i disse områdene.

Selskapene som kan bli tatt ut i streik er: Nobina Norge AS (Oslo og Akreshus), Norgesbuss AS avdeling Nittedal, Norgesbuss AS avdeling Forus, Norgesbuss AS hovedkontor og avdeling Trollåsen, Norgesbuss Ekspress AS, Unibuss Ekspress AS og Unibuss AS.

Det er i følge kilder stor fare for streik fra og med søndag. Ved siden av lønn, skal partene også bli enige om nye rammer for Avtalefestet Pensjon AFP og Obligatorisk tjenestepensjon. Den frivillige meklingen ble brutt og den 4. april starter tvungen mekling. Det er satt en frist frem til 7. april som er lørdag.

Så hvis ikke YS og NHO blir enige innen lørdag klokken 24.00 så kan hele seks tusen ansatte tas ut i streik. Dette gjelder buss, media, spedisjon og matvareindustri.

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.