BRT er fremtiden, se videodokumetar her

En svensk dokumentar om velget mellom buss, BRT og trikk viser kostnadder og fordeler ved de enkelte løsningene. BRT er fremtidens løsning slår dokumntaren fast.

BRT er rimeligere, raskere og enklere å ettablere. Det er mye kortere tid fra planlegging til ferdigstilt løsning. Trikk har en kostnadd på rundt 450 millioner kroner pr. kilometer, mens BRT har en kosntadd på 60 millioner pr. kilometer.

Klikk på linken under for å se filmen:

Stavanger er først ute med å bygge egne bussfiler, men de legger ikke skjul på at dette er første steget for å få skinner og bybane. Tidligere fylkesordfører i Rogaland snudde i saken og ville ferdigstille BRT system mellom Sandnes og Stavanger.

Flere andre byer, som Kristiansand og Trondheim jobber for å finne bedre løsninger for kollektivtrafikken og de ser også på BRT og superbussløsninger.

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.