Brann i to elbusser i Paris

Den franske bussoperatøren RATP har midlertidig parkert 149 elbusser av typen BlueBus 5SE etter brann i to forskjellige busser i april.

Det er nettstedet Sustainable Bus som melder dette. Samtidig peker RATP på at selskapet har operert elektriske busser siden 2016 uten alvorlige ulykker. Det oppsto ingen personskader ved de to bussbrannene i april heller.

Årsaken til at selskapet midlertidig har parkert alle de 149 elbussene er at begge bussbrannene skjedde i samme produksjonsserie fra den franske produsenten Bolloré. Beslutningen om dette har skjedd gjennom et samarbeid med trafikkmyndighetene. RATP har bedt Bolloré om en full gjennomgang for om mulig å finne brannårsaken og for å få bussene i trafikk igjen så snart som mulig.

Halvdan Korsmo

Halvdan Korsmo har vært fagpresse-journalist siden 1970-tallet. Han har vært journalist og redaktør i flere anerkjente norske tidsskrifter. Han har tidligere vært norsk representant i juryene for International Truck of the Year og International Bus & Coach of the Year. Han er nå freelance-journalist i flere fagtidsskrifter, blant annet Buss Magasinet.