Boreal Travel legger ned flybussen i Tromsø

I nesten to år forsøkte Boreal Travel å sikre seg flybusskunder fra den offentlige holdeplassen nedenfor Tromsø Lufthavn, Langenes. Men dessverre sviktet kundene og fra og med lørdag 10. februar innstilles tilbudet.

Bussring vant anbud om flyplasskundene for nesten to år siden. Avtalen inneholder en særavtale om å kunne stå parkert på holdeplassen like ved flyplassens avgang- og ankomsthall. Og helt siden Bussring fikk kontrakten har Boreal Travel med deres Flybuss.no forsøkt å sikre seg kunder til videre drift fra en offentlig holdeplass nedenfor flyplassen.

– Da Boreal Travel tapte anbudet, fikk vi ikke tilgang til å parkere utenfor avgang-/ankomsthallen på lufthavnen. Flybussen.no har prøvd å gi de reisende et rimeligere alternativ fra den offentlige holdeplassen utenfor innkjøringen til parkeringshuset, men det har vist seg at dette tilbudet ikke er bærekraftig, og derfor velger vi nå å innstille. Vi ønsker å takke kundene som har benyttet seg av Flybussen.no, sier divisjonsleder fly- og ekspressbuss Frode Elverum i Boreal Travel AS.

Lokal media har flere ganger i denne perioden omtalt frustrasjonen fra Boreal Travel som mener de også burde få lov å sikre god konkurranse ved å stå oppe ved avgang- og ankomsthall. Dette har ikke ført frem. Derfor så Boreal Travel ingen annen utvei enn å innstille avgangene fra og med førstkommende lørdag.

De ansatte er ivaretatt i Boreal Travel, og vil nå inngå som sjåfører i vår turdivisjon.

– Boreal Travel er en betydelig samarbeidspartner for blant annet Hurtigruten, cruiseoperatører og flere reiselivsbedrifter i Tromsø, sier Elverum.

Foto: Boreal Norge AS

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.