Boreal skal kjøre bussene i Kristiansand og omegn

Den 19. juni blir det endelig klart hvem som skal kjøre rutebuss i Kristiansand og omegn fra 2018. Men allerede nå ser det ut til at det blir Boreal Norge AS som vinner anbudet.

– Det er riktig at vi har meddelt at vi har til hensikt å inngå kontrakt med Boreal, sier Siv Wiken, Administrerende direktør hos Agder Kollektivtransport.

Men grunnet karensperioden blir ikke dette endelig bekreftet før 19. juni.

– Vi har bedt opsjoner på el-buss på to linjer og fossilfritt drivstoff på hele pakka og at alle busser i bytrafikk skal være hybirdbusser, sier hun videre.

Det er lavets pris som er tildelingskriteret for offentlig anskaffelse og forkrift for foryningssektoren.

Bussene vil ha depo like nord for Kristiansand sentrum ved et helt nybygd anlegg som skal stå ferdig ved overtagelse i 2018.

Illustrasjonsfoto av rutebuss

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.