Black-Out på Volvo 9700DD – busser tatt ut av drift

Ved flere tilfeller så har Volvo 9700DD dobbeldekker bussene fått «Black-Out». Bussene har mistet lys, servo og instrument under kjøring. Nå har Vy Buss tatt 8 dobbeldekkere ut av trafikk med umiddelbar virkning.

Volvo er kjent over problemet og har full fokus på å få løst dette.

«Vi er i full gang med å finne roten til dette problemet og har eget spesial team på saken. Vi jobber tett sammen med Vy Buss for å løse dette», sier Joakim Kenndal hos Volvo Bussar AB.

Volvo sier de har vært kjent med problemet siden i sommer og er i full gang med å finne ut av hva som er årsaken til at det skjer.

I følge sjåfører så mister de både lys og servostyring under fart. En såkalt Black Out på bussen. Dette skal ha skjedd ved fire anledning hos Vy Buss og derfor er 9700DD tatt ut av drift hos Vy Buss foreløpig.

«Vi har fått inn en buss fra Vy Buss i Norge for å finne ut hva som hender og hva som eventuelt skjer med bussen helt eksakt», sier Kenndal.

Feil er utelukkende rapporter inn på Volvo sine dobbeldekker av typen 9700DD. Det har også vært rapporter inn hos annen kunde i Norge, men ikke hos noen andre utenfor Norge. Så Volvo har foreløpig ingen svar på hva som skjer med bussene.

«Dette har kun vært oppdaget på Volvo 9700DD», avslutter Kenndal.

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.