Betaler ved hjelp av Apple Pay

Hos Skånetrafiken lengst sør i Sverige kan man nå betale for bussbilletten ved hjelp av Apple Pay. Det skal få flere til å velge bussen.

Busspassasjerene i Skåne kan nå betale for turen uten bruk av fysisk billett, kontanter eller betalingskort. Sammen med teleselskapet Telia og teknologiselskapet Ridango har Skånetrafikken lansert Express Mode i Apple Pay for enkel betaling av bussreisen. Skånetrafikken skal være først i Skandinavia til å ta i bruk dette betalingssystemet.

De reisende trenger kun å holde sin iPhone eller Apple Watch opp mot billett-skanneren i bussen. Altså ingen tukling med kontanter, betalingskort eller app’er. Det er likevel en forberedelse som må gjøres, men kun en gang. Det er å aktivere et betalingskort i telefonens «lommebok», foruten at telefonen må kunne håndtere såkalt Express Mode.

Halvdan Korsmo

Halvdan Korsmo har vært fagpresse-journalist siden 1970-tallet. Han har vært journalist og redaktør i flere anerkjente norske tidsskrifter. Han har tidligere vært norsk representant i juryene for International Truck of the Year og International Bus & Coach of the Year. Han er nå freelance-journalist i flere fagtidsskrifter, blant annet Buss Magasinet.