Auksjonerte bort spillerbuss

Iveco er sponsor for rugby-teamet AllBlacks fra New Zealand. Teamet har nylig vært på turné i Europa. Som avslutning ble to av sponsorkjøretøyene auksjonert bort til inntekt for Unicef.

Kjøretøyene som ble auksjonert bort, var turbussen Magelys og lastebilmodellen Stralis XP All Blacks «Emotional Truck”, begge lakkert og dekorert i fargene til AllBlacks. Auksjonen innbrakte ikke mindre enn 230.000 euro. Pengene skal brukes til barns utdannelse i Sør-Afrika.

Cialone Tours S.P.A., en italiensk virksomhet etablert allerede i 1895 og med mer enn 100 års erfaring fra passasjertransport, fikk tilslaget på den luksuriøse Magelys All Blacks. Det kom inn 25 konkurrerende bud, men i den følelsesladede finalen av auksjonen vant selskapet og kan supplere flåten med denne unike bussen.

All Blacks Magelys i «Lounge»-utførelse transporterte New Zealand-teamet under høstens Europa-turné. Bussen er 12,8 meter lang og er utstyrt med glasstak i tillegg til de store sidevinduene. Iveco Cursor 9-motoren på 8,7 liter yter 400 hk og har et største dreiemoment på 1.700 Nm ved 1.250 o/min. I kraftoverføringen finner vi en automatisert ZF AS-Tronic girkasse.

Kjøretøyet ble fullstendig tilpasset teamet, med 46 komfortable hvileseter i skinn, hvorav 8 er arrangert rundt to spillebord bak i kjøretøyet for å gi spillerne økt komfort. Utstyret omfatter også forskjellige opsjoner, som Lavazza kaffemaskin, kjøleskap, toalett, Wi-Fi tilkobling, GPS, multimedia audiosystem med to LCD-skjermer og USB-kontakter for hvert dobbeltsete.

Halvdan Korsmo

Halvdan Korsmo har vært fagpresse-journalist siden 1970-tallet. Han har vært journalist og redaktør i flere anerkjente norske tidsskrifter. Han har tidligere vært norsk representant i juryene for International Truck of the Year og International Bus & Coach of the Year. Han er nå freelance-journalist i flere fagtidsskrifter, blant annet Buss Magasinet.