57 MAN Lion’s City til Norgesbuss

Norgesbuss satte 30. juni 57 MAN Lion’s City LLE 14,7 meter lange laventrébusser i drift på Romerike utenfor Oslo. Bussene går i trafikk for Ruter AS.

Alle bussene er av samme type og er helt likt utstyrt. De har en 10,5-liters D2066-motor med effekt på 360 hk ved 1700 o/min. og et største dreiemoment på 1800 Nm fra 1000 til 1400 o/min. Bussene er miljøvennlige og går alle på fossilfritt drivstoff. For å forhindre unødvendig tomgangskjøring er motorene utstyrt med automatisk motorstopp som stanser motoren etter 2 minutter. Bussene er utstyrt med en ZF 6AP2000 EcoLife automatgirkasse med seks trinn og integrert retarder.

De tre-akslede bussene har en totallengde på 14.705 mm og har en maksimal totalvekt på 24.120kg. I den utførelse Norgesbuss har valgt, er det totalkapasitet på 105 passasjerer i henhold til EU-regulativet. Bussene har dobbel fordør og dobbelt midtdør. Ved midtdør er det rullestolrampe, og det er plass for rullestol eller barnevogn rett innenfor denne døren. Både fordør og midtdør har trinnfritt innsteg. Innstegshøyden er 340 mm som reduseres med ytterligere 70 mm ved bruk av knelefunksjonen på høyre side av bussen. Da går man rett inn på bussgulvet fra fortauskanten.

Alle bussene er utstyrt med moderne kommunikasjonsutstyr i henhold til den nye ITxPT-standarden hvor blant annet passasjerinformasjon om holdeplasser og ankomsttider oppdateres kontinuerlig automatisk.

De nye MAN-bussene skal trafikkere Nittedal og Lørenskog og har stasjoneringssted i Brubakkveien i Oslo og Kjul på Nittedal.

MAN er en av verdens ledende produsenter av lastebiler til transport og distribusjon, og den nest største lastebilprodusenten i Europa. Vi har oppnådd vår posisjon gjennom innovativ tenkning og konstant utvikling av eksisterende teknologi. Samtidig har MAN lagt vekt på et fleksibelt produktprogram, som tar hensyn til både sjåfør, bileier og miljø. Over hele verden står derfor MAN i dag for lastebiler med god komfort og sikkerhet, optimal driftsøkonomi og minimal miljøbelastning.

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.